Turkost är den nya svarta!

Jag har aldrig varit en sån person som är viktbesatt. Visst har man sneglat på människor som är smalare än en själv, men hade jag verkligen velat bli smal hade jag kunnat gå ner i vikt. Men jag är en sund person som anser att motion och mat är nyckeln till ett lyckligt liv. Så jag vill bara, utav ren glädje, berätta för omvärlden ,utan några som helst indikationer på att ni behöver gå upp eller ner i vikt för att vara lyckliga, att jag gick och köpte "Sandra" shortsen på Gina Tricot ( se blogg "Spanien" för mer info). Väl inne på Gina tog de vanliga 38:orna som jag brukar, nätt och jämnt, få plats i. Framför speglarna i provrummet ser jag till min förtjusning att de är inte bara lite stora. Så jag går iväg till hyllorna med ett leende på mina läppar och hämtar en 36:a och en 34:a, går tillbaka till provrummen och testar dessa. 34:an satt som en handske. Ännu gladare än innan, bytte jag om igen, tog shortsen och gick min kassorna. Jag får plats i en 34:a var det enda som passerade mina tankar. Men som sagt jag är inte viktbesatt, men man blir glad när man upptäcker att man får plats i ett par byxor av mindre storlek.

Hur som helst, slut på skrytandet och fram med poängen.
Nu i vår är turkost en av de färger som dominerar i skyltfönsterna så jag tänkte att jag skulle ta upp det lite. Jag har personligen aldrig varit mycket för blått( jag är brunögd etc.) men den här bloggen är för alla och inte bara mig och andra brunögda. Så alla ni blå- och grönögda kan skratta er lyckliga för ni kan bada i kläder och accessoarer i alla världens blå nyanser. Om ni frågar mig, så är det aldrig snyggt med bara en färg eller ett mönster när man väljer outfit. Så kör inte på stilen i helt blått, utan satsa på några små, blå färgkluttar; ett kungsblått nagellack, ett ljusblått diadem( diadem är också väldig inne), turkosa skor , ja listan kan göras lång.

Är du blå- eller grönögd och ska på fest kan du t.ex ha på dig en svart, enkel klänning och lägga till blåa strumpbyxor, blåa skor eller ett smalt blått bälte i midjan. En riktig hit! Turkost vill jag säga är en väldigt bra färg för att ta fram det blåa ur era ögon. Och som jag alltid sagt: "Ögonen är själens spegel", då är det klart att man vill att de ska synas!
 Nu har jag pratat mycket om vad blåögda kan ha på sig, men alla vi brunögda då? Det finns två alternativ: antingen köper vi blå linser eller så väljer vi någonting som tar fram det bruna ur våra ögon. Och för att göra det, använder vi oss av, ganska självklart, brunt. Är inte brunt riktigt din färg? Andra färger som går bra ihop med bruna ögon är militärgrönt alt. Mossgrönt, mörklila och även orangea nyanser. Dessa färger är lite, vad ska man säga, ovanliga, men som sagt innan: man ska a l d r i g köra samma färg/mönster genom hela klädesvalet. Ett säkert val här är ett par vita jeans och en brun tröja( får jag föreslå polotröja, så ser man sofistikerad ut). Det här med att använda rätt färger är svårt. Generellt kan man säga att kalla färger( blått, grönt och violett) passar blå- och grönögda och varma färger(orange och gult) passar brunögda, men man ska aldrig dra allt över en kant; hudfärg och hårfärg spelar också in. Är du osäker, satsa på vitt eller svart, det passar alla. Vill du vara lite mer djärv kan du använda rött, en färg som utstrålar säkerhet. Matcha det jättegärna med rött läppstift(var noga att använda läppenna) och rött nagellack så kommer du vara dagens mittpunkt. Nu är det dags för min dagliga skönhetssömn, så tills vidare:
 
Trevlig läsning!

RSS 2.0